Viktigt!!!!

Över 350 barn drabbades 2009 när staten rekommenderade en massiv vaccinationskampanj mot svininfluensan. ALLA skulle vaccinera sig. Dessa barn gick från att vara FRISKA till att drabbas av narkolepsi. Den 12:e maj röstar riksdagen på ett lagförslag som skulle innebära en väldigt otrygg framtid för många av de som fått narkolepsi efter vaccineringen mot svininfluensan. I lagförslaget finns det ett så kallat ersättningstak som, om det röstas igenom, kan få förödande effekt för de värst drabbade. De flesta av de som fick narkolepsi som följd av vaccineringen var barn. Många har haft svårt att slutföra studier och kommer heller inte att kunna arbeta heltid pga narkolepsin, vissa kommer kanske inte att kunna arbeta alls . Diagnosen har förändrat livet för både de drabbade barnen som vuxna. För att kunna hålla sig vakna om dagarna medicineras många med amfetaminliknande preparat. För att sova om nätterna utan hemska hallucinationer och sömnparalyser sövs många med narkosmedel. För att inte falla ihop när de känner starka känslor som t ex glädje och när de skrattar så medicineras många med antidepressiva mediciner.

Om lagförslaget röstas igenom riskerar de som drabbats av narkolepsi efter statens uppmaning att vaccinera sig, att få det tufft ekonomiskt. Det är dags att staten vaknar i den här frågan, det är dags att staten tar sitt ansvar!!!! Hjälp mig uppmärksamma detta #SoverDu

Se videon för projektet #SoverDu här: https://youtu.be/6LaVut8hAuo

Du kan även läsa mer om projektet och skriva under brevet på www.soverdu.se.

13
0

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*