Mode med teknik!

Wow vilken utställning! I helgen begav jag mig med ungarna till Liljevalchs. Dom har en fantastisk utställning där just nu. Den heter Utopian Bodies-Fashion looks forward. 

    
    
 Det handlar om modets framtid och framtidens mode.De har bett mängder av fantastiska designers skapa och visa upp riktiga guldkorn.

    
Modet har enorm makt och påverkar oss alla oavsett om vi följer det eller tar spjärn emot. Här ställer de sig frågan om man kan använda mode att skapa en bättre framtid? Tex finns här kram-tröjor. Du kan skicka en kram till en annan person genom att krama dig själv. Det finns även sport tröjor. Ta på dig en tröja när du tittar på en fotbollsmatch, och du känner de fotbollsspelarna känner. Eller varför inte en dräkt som formar sig efter vad det är för väder. Lyser när det är mörkt. Blir vattentät när det regnar. Den här klänningen är biologiskt nedbrytbar. Den löser upp sig själv efter ett visst antal tvättar. Den heter Say Goodbye Dress. 

  Utställningen består av 11 olika rum. Det ena coolare än det andra. Hållbarhet, förändring, teknologi, minnen mm.Här visar de de olika tänkbara framtidsscenarier där teknologi, socialt engagemang och mänsklig kreativitet.

 Det här är ett par molekylskor. Den har designats i en dator och byggs sedan upp pixel för pixel i en 3D printer.

  

Är det såhär det blir i framtiden om man vill ha sitt syre?

 Ett rum var uppbyggt av 1000-tals vita papprosor och porslinstallrikar.

    
     
Dessa gubbar såg ut såhär. Cool va? Man tror att jag har dragit ut bilden på något sätt. En riktigt galen synvilla.

 Ett rum var fyllt av kläder som kända människor donerat. De hade speciell innebörd för dem. Detta är Annefrid Lyngstads skidoverall. Jag älskar overaller.

  

 Denna utställning finns att beskåda till den 7 februari bara. Så skynda. Den är helt fantastisk!

 

 

 

4
0

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*