Pez-hyllan på plats

Äntligen har jag satt upp min nya hylla. Det är min mammas man Stig som på min önskan byggt en specialhylla till mina Pezgubbar. Magnus önskade sedan att jag skulle sortera dom i färgordning. Först var jag lite emot det. Det kändes dumt att ”splittra” familjerna. Men efter en stund tänkte jag att det var lite kul att fantisera om vad Elvis och Byggare Bob egentligen skull prata om. I min fantasi är det som i Toy Story. När vi människor sover lever Pez-gubbarna hallaballou.

  

  

Lite rolig fakta om Pez kommer här.

1927 introducerade den österikiske godisfabrikören Eduard Haas III sötsaken PEZ. Förpacknigen skulle eferlikna en cigarettändare. Detta i andan att godiset skulle bli en lekfull länk mellan vuxna och barn. Tidigare hade lakritspipan och chokladcigaretten lanserats. Detta var också tänkt som en antirökprodukt.

NO SMOKING- only PEZing allowed!

Min favorit är min ET Pez från 80-talet. Den ligger kvar i förpackningen. Får gömma den för ungarna som är ute efter godiset. Antagligen skulle det smaka skunk isf. 
 

9
0

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*