Birka Cruises

HöstlovsäventyrI helgen var det dags för mig och småkillarna tillsammans med Hanna och hennes två största barn att hoppa på Birka Cruises för att vara ett dygn på sjön. Det var så länge sedan jag gjort något sådant. Både jag och Hanna tänkte att det skulle vara en härlig ”grand finale” på höstlovet.

   
   
Ungarna var taggade till tusen.

Våra hytter var grymma. Det kändes mer som ett hotellrum. Stora runda fönster så havet kändes nära, soffa och skön dubbelsäng. Dessutom fanns det både godis och skumpa redo att förtäras. Förutsättningarna var grymma.

   
 Ungarna var mest uppspelta för att de fick ett armband som gav fri tillgång till läsk hela resan. My god, detta blir en sockertripp på havet.

  

   
 Sedan blev middag och tv-spel. Det fanns ett rum som killarna nästan inte ville lämna. Man spelade fotboll och bowling på en enorm tv. Dom blev helt svettiga. Ida vann på godisbingo.

   
 Därefter var det dags för bio. När filmen var klar var klockan 23, festade resten av båten loss. Men vi utarbetade småbarnsmammor gick till hytten och kröp ner i sängen. Tråkigt kanske, men väääldigt skönt. 

  
Vid 9 blev det frukost på rummet. Eller hytten kanske man ska säga. Därefter blev det sol och bad. Ja, trots att det inte var sol ute kändes det soligt.  Jag och Hanna vågade oss på att lämna ungarna och smita iväg till spaet. Satt säkert en timme i utebubbelpoolen. Mycket trevligt.

   
    
   
   

  

  

  

 Hannas barn, Ida och Love, vågade sig på att visa upp en dans när scenen öppnade upp för spontana små talanger. Mina killar blev mäkta imponerade.

   
   
Sedan blev det lunch och shopping. Vi köpte godis, godis och örhängen. 

Jag blev så glad att många kom fram och pratad med mig om podden. Det är kul att få lite ansikten på lyssnare. Det är nästan lite overkligt att det Pernilla och jag sitter och småbubblar om når ut till så många.

  
Vid 16-tiden var vi tillbaka vid kajen i Stockholm igen. Lennox ville inte gå av. Detta var toppen. Jag antar att vi får hoppa ombord snart igen. 

 

3
1

1 Comment

  1. Karin B 2 november, 2015 Reply

    Vilken trevlig kryssning ni var på!

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*